اسلام جامعه بشرى را مخاطب خویش مىداند، بدون توجه به مرزهاى سرزمینى و بدون تفاوتهاى نژادى، زبانى، ملى و فرهنگى از میان همه انسانها سربازگیرى مى کند و نام امت واحده را بر پیروان خویش مى نهد لیکن اساس ناسیونالیسم و سکولاریزم بر اصالت دادن واحدهای “ملّی” و نژادی است. مخاطب آن ها کلّ بشریت نیست. اما از نظر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران “ همه مسلمانان یک امتند”، و “دفاع از حقوق همه مسلمانان” و “حمایت از مبارزه حقطلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان” یکی از “معیارهای اسلام” است. به علاوه انسجام ضرورتی اجتناب ناپذیر برای بقا و تدوام حیات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و پیش نیاز رشد و توسعه جوامع است. به دلیل ضرورت بررسی کارکرد این اصول در قانون اساسی و تاکید رهبر انقلاب آیت الله خامنه ای بر این مسئله، این تحقیق با روش مطالعه اسنادی و کتابخانه ای به بررسی امکان رخداد وحدت ملی طبق اصول 9، 11، و16 قانون اساسی و انسجام اسلامی در قلمرو حاکمیت دولت جمهوری اسلامی و مسئله تقدم و تاخر اتحاد ملی و انسجام اسلامی پرداخته است.
رئیس الساداتی, سید احسان, پروین, خیرالله, رستمی, ولی. (1396). «بررسی نظریه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران». پژوهشنامه حقوق عمومی عدالت, 1(2), 107-125.
MLA
سید احسان رئیس الساداتی; خیرالله پروین; ولی رستمی. "«بررسی نظریه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»". پژوهشنامه حقوق عمومی عدالت, 1, 2, 1396, 107-125.
HARVARD
رئیس الساداتی, سید احسان, پروین, خیرالله, رستمی, ولی. (1396). '«بررسی نظریه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»', پژوهشنامه حقوق عمومی عدالت, 1(2), pp. 107-125.
VANCOUVER
رئیس الساداتی, سید احسان, پروین, خیرالله, رستمی, ولی. «بررسی نظریه اتحاد ملی و انسجام اسلامی با نگاهی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران». پژوهشنامه حقوق عمومی عدالت, 1396; 1(2): 107-125.